Králik János EV.
Hardware - Software Adatmentés
Elérhetőség munkanapokon 9-18-ig:
Tel: +36 20 287-87-60 ,

E-mail: info@ssd-mentes.hu

STATISZTIKA:

Az előző évben végzett adatmentések alapján statisztikát készítettünk, mely a különböző hibák és események alapján az esélyeinket tartalmazza. Az alábbi adatok NEM a másolt felület vagy az összes mentett file arányára, hanem a Megrendelő számára valóban fontos adatokéra vonatkozik:

Mechanikán kívüli elektronikai hiba

95% felett

Software-es és firmware-es hiba

90-95%

Más által már megpróbált elektronikai vagy software-es mentés esetén

60%

Mechanikai hiba
Ha kivesszük a lehetetlen (szétkopott, széttört) mentéseket

70%
85-90%

Más által már megbontott mechanika esetén

25%

A FLASH eszközöket szándékosan nem említjük. Mivel ezek is kopnak, a gyártók folyamatosan újítanak, változtatnak a vezérlésen, hogy az eszköz élettartamát növeljék. Az utóbbi időben egyre több gyártó használ titkosítást, esetleg pluszban még tömörítést is. A titkosítási rendszert nem árulják el még adatmentéses cégeknek sem, így ezeknek az eszközöknek a menthetősége már a gyártási technológiát nézve is nagyon korlátozott, időnként lehetetlen. A FLASH chip-ek tokozása is olyan, hogy a gyártók csak az egyszeri beforrasztást garantálják, azt is nagyon pontosan meghatározott körülmények között. Így az ilyen mentések minden esetben egyediek, ha az eszközt bontani kell.

Sokszor találkozunk olyan mentéssel, ahol mi már nem az elsők vagyunk. Ilyenkor nem kérünk felárat (kivétel, ha az eszközt kibontották, hiszen akkor a tiszta térben ki kell takarítanunk, amire 1 órai díjat számlázunk), elég gond az a Megrendelőnek, hogy valószínűleg hátrányosabb helyzetből indulunk. Közel minden harmadik esetnél látjuk, nem mi vagyunk az elsők, de erről még kérésre sem kapunk semmilyen tájékoztatást. A mentést (ha lehet) úgyis elvégezzük, de sokkal több időbe (ezáltal pénzbe is) kerül, ha először más munkáját, majd utána az eredeti adatsérülést kell visszafejtenünk!
Adatmentés - Králik János EV.- flash - SSD - pendrive
Copyright© 2000-2022